Elszámolás, Elszámoló bizonylat/bizonylat összesítő, Tétel törlése

A rögzített, de még beküldésre nem került elszámolás törlése, a „Törlés” gombbal és a törlési szándék megerősítésével végezhető el.

Az EPTK oldalon, az elszámolás beküldése után nem módosítható/törölhető a rögzített bizonylat és bizonylat összesítő, kizárólag abban az esetben válik szerkeszthetővé, ha az elszámolás hiánypótlására kerülne sor. Hiánypótlás során, a bizonylat/bizonylat összesítő adatlapon a „Törlés” gombra kattintva ellenőrzi a rendszer, hogy az adott elszámolásban található-e, a törölni kívánt bizonylaton/összesítőn kívül másik elszámoló bizonylat/összesítő, melynek „Bizonylat állapota” hiánypótlás alatti:

  • ha van, akkor a törlés megtörténik.
  • amennyiben nincs másik hiánypótlás alatti elszámoló bizonylat/összesítő, abban az esetben a következő hibaüzenet érkezik.

Figyelem, egyetlen elszámoló bizonylat/összesítő van hiánypótlás alatt az elszámolásban, ennek törlése nem lehetséges!

Elszámoló bizonylat és bizonylat összesítő tétel törlése

Az elszámoló bizonylat/bizonylat összesítő tétel törlésére, a bizonylati szinthez hasonlóan, csak az EPTK oldalra kiküldött hiánypótlás keretében van lehetőség.

A szerkeszthető állapotú elszámoló bizonylat/összesítő Tételek listáján a tételek törlése történhet egyesével és csoportosan is a tételek előtt elhelyezett jelölőnégyzet bepipálásával és a menüsorban található Törlés gomb alkalmazásával. A fejléc jelölőnégyzetének bepipálásával az összes tétel kijelölésre kerül.

A törlés minimum egy tétel kijelölésével valósul meg, ennek hiányában figyelmeztető pop-up ablak ugrik fel a gomb megnyomására:

Kérem, először jelölje ki a törlendő tétel(eke)t!

Akár egy tétel kijelölése esetén is a Törlés gombra kattintva megjelenő biztonsági kérdés megerősítésével a tétel(ek) törlésre kerül(nek).

Valóban törölni kívánja a megjelölt listaelem(ek)et? Felhívjuk figyelmét, hogy a művelet nem vonható vissza!

Fontos! A jelölőnégyzetek és a Törlés gomb kizárólag megfelelő szerepkör birtokában jelenik meg akkor, ha a tétel szerkeszthető. Olvasó jogosultsággal rendelkező felhasználók számára nem láthatók.

Fontos kihangsúlyozni, hogy ha a törlésre kerülőt tételhez alátámasztó dokumentum tartozik, arról a továbbiakban döntést kell hozni a felhasználónak a feladat lezárása előtt. Erre vonatkozóan figyelmeztető üzenet is megjelenik a felületen:

Figyelmeztetés: A tétel törléssel érintett alátámasztó dokumentumokról a 'Módosítással érintett alátámasztó dokumentumok kezelése' funkcióban tud döntést hozni.

Erre vonatkozó részletes leírás az Alátámasztó dokumentumok kezelése törlés esetén fejezetben olvasható.